Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Wednesday
11
November
2022

Mijn gietvloer wordt geïnstalleerd: waar moet ik op letten?

Eindelijk is het zover: je gietvloer wordt gelegd! Tijdens je verbouwing of verhuizing moet je aan zoveel dingen denken… we helpen je alvast op weg door je voor te bereiden op je gietvloer. Kan dat ook van je lijstje afgestreept worden!

Een PU gietvloer van M2 Vloeren

Bij M2 Vloeren starten we altijd met onze werkzaamheden op maandagochtend. Het hele proces neemt vervolgens minimaal 1 week in beslag. Houd voor de zekerheid 2 weken aan voor het gieten van de vloer voor het plannen van andere werkzaamheden of je verhuizing!

Met name cementgebonden producten laten zich leiden door weer en bijvoorbeeld luchtvochtigheid. Ga dus altijd uit van minimaal 2 weken. Als alles volgens plan verloopt, kun je meestal de tweede maandag, na de start van de werkzaamheden, je vloer betreden.

Droogtijd gietvloer

Een gietvloer. Het woord zegt het al: de vloer wordt gegoten. Het materiaal dat je hebt gekozen (PU of cementgebonden) wordt over een ondervloer gegoten. Om erop te kunnen staan, moet de vloer eerst drogen. Dit is dus heel belangrijk om rekening mee te houden in je planning!

Ga uit van minimaal 1 cm dikte per week droogtijd, maar neem ook hierin een ruime marge. Ook als je lekkage hebt gehad, horen wij dit vooraf graag. Een lekkage betekent vaak dat wij nog niet kunnen starten met onze werkzaamheden. De vocht in de ondergrond kan namelijk ernstige schade veroorzaken aan je (giet)vloer.

Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Laat je een PU gietvloer of een cementgeboden gietvloer aanleggen over je vloerverwarming? Houd er dan rekening mee dat je eerst het opstookprotocol uitvoert. Belangrijk is hierbij dat je let op de temperatuur van het leidingwater (en niet de omgevingstemperatuur). Neem bij vragen contact op met je installateur.

Waar hou ik verder rekening mee?

Om ons werk zo goed mogelijk uit te voeren, moet een aantal zaken eerst goed voorbereid zijn:

  • De woning moet wind en waterdicht zijn;
  • Een kraan/wateraansluiting is noodzakelijk om ons werk uit te kunnen voeren;
  • De ruimte moet in alle vertrekken voorzien zijn van goede verlichting (geen bouwlampen);
  • Als wij starten op maandag moet de vloerverwarming UIT staan (na uitvoering opstookprotocol) en de omgevingstemperatuur minimaal 15 en maximaal 25 graden bedragen;
  • De ruimte is volledig vrij van obstakels;
  • De ruimte is schoon: stofvrij en gezogen, geen stuc klodders op de vloer meer aanwezig en de vloer is glad. Er zijn vooraf aan de werkzaamheden in de ruimte geen siliconen gebruikt;
  • De binnendeuren zijn verwijderd en staan op een veilige plek opgeslagen;
  • Als wij op een etage werken gaan we ervan uit dat er een deugdelijke trap aanwezig is;
  • Let op dat een vloer (na installatie) nooit warmer dan 27 graden aan het oppervlak mag worden. Een te warme leiding veroorzaakt schade aan de vloer;
  • De trap mag pas na het aanbrengen van de gietvloer worden afgewerkt. Er bestaat een kans dat deze vuil wordt. We vragen je dan ook, indien nodig, deze af te plakken;
  • Schilderwerk dat verricht moet worden na het aanbrengen van de gietvloer is niet voor onze rekening. We raden wel aan het schilderwerk vooraf te verrichten (bij de meeste vloeren), maar houd er rekening mee dat er kan altijd iets spetteren. Dit kun je achteraf bijwerken.